Preskoči na sadržaj

Rezultati neobvezujućeg poziva: izniman interes za uredske prostore i sadržaje u Tehnološkom parku Split

Od 6. prosinca 2023. do 14. siječnja 2024. trajao je neobvezujući javni poziv za iskaz interesa za korištenje usluga i zakup poslovnih prostora u centralnoj zgradi Tehnološkog parka Split. Ukupno više od 90 poduzetnika iskazalo je interes postati dio Tehnološkog parka Split, bilo to u co-working zoni, inkubacijskim uredima za start-upe, uredskim prostorima za mikro, mala i srednja poduzeća ili kao zakupci komercijalnih sadržaja u sklopu parka.

Cilj poziva bio je prikupiti informacije o broju zainteresiranih poduzetnika te njihovim potrebama za korištenje usluga Tehnološkog parka Split. Na temelju prikupljenih podataka te analize potreba, provest će se obvezujući javni poziv koji će uključivati formalne i kvalitativne kriterije za odabir korisnika usluga i zakupaca poslovnih prostora u Tehnološkom parku Split.

Mikro, mali i srednji poduzetnici u ispunjenom online upitniku iskazali su potrebu za više od 11 000 m2 uredskih prostora, što je više od ukupnog kapaciteta ureda u centralnoj zgradi Tehnološkog parka Split koja se trenutno nalazi u fazi završnih radova, nakon čega slijedi opremanje i uređenje objekta.

Većina poduzetnika također je navela potrebu za zakupom duljim od 5 godina te izrazila interes za korištenje različitih usluga parka, među kojima najviše za najam konferencijskih dvorana, umrežavanje, IT podršku i podatkovni prostor u data centru te usluge poslovnog savjetovanja.

Rezultati iskaza interesa pokazali su i to da je prosječna cijena koju poduzetnici trenutno plaćaju za zakup poslovnog prostora u skladu s procijenjenom naknadom za korištenje uredskih prostora TPS-a, uz dodatne prednosti u vidu mogućnosti ostvarenja de minimis potpore Grada Splita u vrijednosti do 50% iznosa za start-upe, te mogućnost korištenja brojnih sadržaja u sklopu parka; konferencijske i dvorane za sastanke, 3D laboratorij, restoran/menza, caffe barovi, trgovina, igraonica/prostor za čuvanje djece te fitness centar.

Vremenski tijek aktivnosti

Narednih dva mjeseca odvijat će se konačno uređenje i opremanje centralnog objekta, hortikulturno uređenje, kao i faza testiranja svih sustava zgrade, a ovisno o dinamici dovršetka radova, objavit će se i obavezujući javni poziv za ulazak poduzetnika u park.

Prostori koji će u zgradi biti prvi dovršeni su zajednički prostori, konferencijske dvorane te komercijalni prostori caffe barova, fitnessa, igraonice/prostora za čuvanje djece te restorana/menze. Od uredskih prostora prvo se uređuje i namješta 14 inkubacijskih ureda za start-upe do tri godine starosti, co-working prostor te 8 ureda za MSP-ove. Za sve ostale urede i prostore koji su u ovom trenutku u roh bau stanju, u planu je da se dovrše i stave na raspolaganje zainteresiranim mikro, malim i srednjim poduzetnicima do kraja ove godine.

Prije objave obvezujućeg javnog poziva, u planu je održavanje promotivnih aktivnosti i dana otvorenih vrata Tehnološkog parka Split u sklopu kojeg će se svi zainteresirani potencijalni stanari moći upoznati sa prostorom, funkcionalnostima i sadržajima koje objekt nudi.

Za sve vijesti o narednim fazama, pratite web stranice Grada Splita, Razvojne agencije Split - RaST i Tehnološkog parka Split gdje će sve informacije biti pravovremeno objavljene.

Novosti


Split je IT